Sentiers d'Art met de fiets

Inhoud

Sentiers d'Art met de fiets

De kunstpaden zijn voornamelijk bereikbaar met de mountainbike. Nochtans, werden sommige grote ritten voor elektrische fietsen gemaakt door Guy Deksoter.

Sentiers d'Art met Mountain Bike

De kunstpaden op de fiets ? Maar natuurlijk !

Ga niet op de paden met een stadsfiets ;-) Onze paden lopen door de weg maar ook door de bossen, de velden en vele grind en vuil wegen, de MTB is daarom essentieel!

Op de 140 km van de ritten komt u verschillende punten tegen die moeilijker te passeren zijn op twee wielen.

  •     In Gesves (tussen de werken 7 en 8) is de doorgang in de oude Smederijen gecompliceerd, er zijn stappen te gaan op de weg.  
  •     Voor Haltinne (werk 14) loopt het pad door een gesloten weide.  Om er in en uit te komen, moet je 2-3 treden klimmen en een klein hekje passeren, verderop een andere moeilijkheidsgraad, een klein pad met enkele zeer steile treden.
  •     In Hour, net na het werk 29, is er een zeer steile klim in het bos (u kunt rondgaan over de weg of naast de fiets lopen).
  •     Voor Pessoux (tussen de werken 33 en 34) langs de N4.  Vanuit het Bois de Scy snijdt u door velden om een doorgang onder de N4 te bereiken. Van daaruit volgt u de weg zorgeloos tot een smallere doorgang waar u van uw fiets moet afstappen en door de bomen moet duwen (het is erg smal).

Gesves is een dorp van echte schoonheid, maar zeer heuvelachtig, het is niet bijzonder geschikt voor familiefietsen, maar meer voor fervente mountainbikers.

De rest van de 140kms is perfect aangepast en wacht op u!

Sentiers d'Art met de elektrische fiets

Deze formule biedt u aan om Sentiers d’Art te ontdekken, maar vooral de werken die het samenstellen. De heer Dekoster heeft circuits op de weg ontworpen waarmee u kunstwerken per elektrische fiets kunt ontdekken. Je kunt zijn kaarten vinden op de sitytrail app (gratis registratie). Het biedt ook begeleide groepsrondleidingen met elektrische fiets (geen gevaar voor verlies, technische ondersteuning, mogelijkheid om het pad indien nodig te wijzigen)

Balade sur Haltinne - Ohey (+/- 35km)

Balade sur Hamois-Gesves (+/- 34km)

Balade sur Ciney-Hamois 1 (+/- 30km)

Balade sur Ciney-Hamois 2 (+/- 35km)

Balade sur Gesves (+/- 32km)

Balade sur Havelange (+/- 25km)

 

Fichiers
Bijlage Grootte
Description passages balade Haltinne-Ohey.pdf331.34 KB 331.34 KB
Description passages balade Gesves.pdf200.81 KB 200.81 KB