De kunstwerken "Sentiers d'Art in Condroz-Famenne"

Inhoud

Sentiers d'Art is 60  kunstwerken in de natuur waaronder 7 kunstschuilplaatsen* op een lus van 150 km.

Sinds 2017 wordt er elk jaar een week in residentie georganiseerd éind mei begin juni.  Belgische en internationale artiesten die aan het begin van het jaar door een jury van professionals werden geselecteerd, zetten hun koffers voor 10 dagen neer in onze mooie regio!

Dit zijn geen vakanties... maar creatie met en in de natuur!

Deze werken behoren tot de Land Art-beweging die in de jaren zestig van de vorige eeuw is ontstaan. De kunstenaar grijpt direct in op de ruimte en de onderdelen van het landschap en de natuur. Om in harmonie te werken met de omgeving die hem verwelkomt, werkt de kunstenaar met natuurlijke materialen (takken, rotsen, gebladerte, hooi, enz.) en de installatie evolueert in de loop van de tijd tot de uiteindelijke biologische afbraak.  Het is dus heel vaak efemere werken.  Op Sentiers d'Art zijn ze voorbestemd om een paar jaar te blijven.  Of het werk nu eenvoudig of complex is, Land Art integreert met de natuur.

Sinds 2017 zijn meer dan 60 werken- Land'art maar ook Street Art (waaronder 7 kunstschuilplaatsen *) geïnstalleerd in 7 gemeenten die een lus van 150 km maken.

* Wat is een kunstschuilplaats? 6 artistieke en poëtische schuilplaatsen laten wandelaars toe om te schuilen en te rusten tijdens hun vooruitgang op het parcours...  En nieuw sinds 1 juli 2020 zijn bivakgebieden (max. 4 tenten) naast de schuilplaats of niet ver weg. Er is geen reservering mogelijk.  Eerst aangekomen, eerst geïnstalleerd. De schuilplaatsen en bivakgebieden zijn alleen voor wandelaars.  Het bosbouwwetboek is van toepassing en het niet naleven ervan zal leiden tot boetes.