Sentiers d'art, openlucht kunst

Inhoud

Het "Sentier d'Art en Condroz-Famenne" (Kunstpad in Condroz-Famenne), een langeafstandswandelpad, strekt zich uit over bijna 155 km door de gemeenten Assesse, Ciney, Gesves, Hamois, Havelange, Ohey en Somme-Leuze. Het is bezaaid met meer dan 55 kunstwerken in de natuur. Deze werken maken deel uit van de Land Art beweging die opkwam in de jaren 1960. De kunstenaar grijpt rechtstreeks in in de ruimte en de componenten van het landschap en de natuur, met behulp van natuurlijke materialen (takken, rotsen, gebladerte, hooi, enz.) en de installatie evolueert in de tijd tot ze uiteindelijk biologisch vergaat.  Dit zijn dus vaak efemere werken.  Op Sentiers d'Art zijn ze voorbestemd om een paar jaar te blijven. Sinds 2022 zijn er ook 6 Street Art muurschilderingen te zien.


Gratis, 24/7, voor alle niet-gemotoriseerde gebruikers. De 155 km lange lus is bewegwijzerd (rode rechthoek met het opschrift "Sentiers d'Art"). Er zijn 19 ongemarkeerde gezinscircuits van 4, 7, 12, 20, 45 en 51 km.  Deze korte lussen zijn aangegeven op de kaart (te koop voor €5).

 

 

Wat een betovering! De streek is prachtig, het parcours is prachtig uitgestippeld, zeer gevarieerd wat betreft landschappen en bezienswaardigheden - ... - Veel kunstwerken hebben mij tijdens de wandeling geïnspireerd en de bivaks zijn zeer gastvrij, evenals de mensen die ik onderweg ontmoet heb. - Pierre Mazé