Fietslussen

Inhoud

Kunstroutes per elektrische fiets

Deze formule biedt u de mogelijkheid om Sentiers d'Art te ontdekken, maar vooral de kunstwerken waaruit het is samengesteld. Guy Dekoster heeft wegencircuits ontworpen die het mogelijk maken om de werken per elektrische fiets te bereiken.  U kunt zijn kaarten vinden op de sitytrail applicatie (gratis registratie). Hij biedt ook begeleide groepsritten aan op elektrische fietsen (geen risico om te verdwalen, technische bijstand, mogelijkheid om de route te wijzigen indien nodig).

 

 

Selecteer de achtergrond kaart
PLAN IGN
PLAN IGN
PHOTOS AERIENNES / IGN
PHOTOS AERIENNES / IGN
CARTES MULTI-ECHELLES / IGN
CARTES MULTI-ECHELLES / IGN
TOP 25 IGN
TOP 25 IGN
CARTES DES PENTES
CARTES DES PENTES
PARCELLES CADASTRALES
PARCELLES CADASTRALES
CARTES AÉRONAUTIQUES OACI
CARTES AÉRONAUTIQUES OACI
CARTES 1950 / IGN
CARTES 1950 / IGN
CARTE DE L'ETAT-MAJOR (1820-1866)
CARTE DE L'ETAT-MAJOR (1820-1866)
CARTES LITTORALES / SHOM/IGN
CARTES LITTORALES / SHOM/IGN
SCAN EXPRESS STANDARD / IGN
SCAN EXPRESS STANDARD / IGN
SCAN EXPRESS CLASSIQUE / IGN
SCAN EXPRESS CLASSIQUE / IGN
OPEN STREET MAP
OPEN STREET MAP
GOOGLE MAP - SATELLITE
GOOGLE MAP - SATELLITE
GOOGLE MAP - PLAN
GOOGLE MAP - PLAN
GOOGLE MAP - HYBRIDE
GOOGLE MAP - HYBRIDE
IGN BELGIQUE
IGN BELGIQUE
Circuit picture

Fietslus (stad of elektrisch) Kunstroutes op Hamois-Gesves

Deze tocht met de elektrische fiets neemt de Sentiers d'Art-route in beslag en biedt wegfietsers de gelegenheid de geïnstalleerde werken te ontdekken. Het is gemaakt door Guy De Koster, een fietsliefhebber. Hartelijk dank aan hem!


Vertrek/aankomst : Hamois station1.


1. Neem de richting Schaltin voor de apotheek en kom door de Cardijnstraat. Het is mogelijk om het werk 41 te bezichtigen, dat zich midden in de velden bevindt. De ingang van het pad ligt vlak voor het Schaltin-instituut en het kruispunt. De terugreis is mogelijk met een elektrische fiets als het droog weer is. Anders is het mogelijk om te lopen (+/-500m retour)


2. In Schaltin, na de vlakte, vermijd het linker pad. Hetzelfde geldt voor de Rue des Lilas en de Rue Vieux Puits, behalve voor mensen die zeker van hun zaak zijn op de fiets. Het pad is niet technisch, maar het is gemaakt van aarde en stenen. In plaats daarvan stelt onze fietser voor om een omweg te maken via de Rue des Prés en dan de route te volgen.

3. Blijf op de Route de Sorée tot aan het voetbalveld, sla dan rechtsaf om op de route naar L'Église uit te komen.


4. Rue du Couvent eindigt in een spoor voor +/- 400m. Het kan met een elektrische fiets, maar kan omzeild worden vanuit de kerk. Kunstwerk nr. 2 kan zonder problemen met de elektrische fiets worden bereikt, maar vereist wel een retourtje. De route is te bereiken via Borsu -> Rue de Gesves -> Rue de Sierpont -> Kerk -> Chaussée de Gramptinne


5. Op dit punt stelt Guy voor om de SA-route te verlaten en terug te keren via de Chaussée de Gramptinne.


6. Steek de weg over naar Andenne (voorzichtig, gevaarlijke weg) en ga naar Schaltin via de Rue des Lilas.Ga verder naar het Bois du Bocq om het werk 42 te ontdekken en ga dan naar beneden door de Rue du Bois du Bocq terwijl u voor de educatieve boerderij langsgaat en ga verder met de Rue de l'Ancienne Commune om de kerk te vinden -> ga richting Champion -> linksaf de Rue du Moinil in en keer terug richting Hamois.

35 km
2 Rue Saint-Pierre 5360 Hamois
- Maison du tourisme Condroz-Famenne -
- Maison du tourisme Condroz-Famenne -
Circuit picture

Fietslus (stad of elektrisch) Kunstroutes op Ciney/Hamois

Omdat het basisparcours van Sentiers d'Art vooral toegankelijk is voor voetgangers en mountainbikes, bieden wij hier, dankzij de kostbare hulp van Guy Dekoster, alternatieve routes voor stadsfietsen en elektrische fietsen.

Vertrek-Aankomst: Kerk van Achet → Richting Scoville-Mohiville-Scya) Vermijd Rue Mon Plaisir → Onbegaanbaar → Voeg u bij de Rue du Ry via de Rue du Tutawetb) Verlaat de route opnieuw ter hoogte van het kunstwerk nr. 33 (rondrit mogelijk met de fiets) → Ga verder richting Monin (Rue Mapré) → Ga onder de N4 door richting Biron → Ga onder de Route Charlemagne door → Neem de eerste straat links → Ga voor de kerk langs → Ga opnieuw onder de Route Charlemagne door om een rondrit richting het kunstwerk te maken. terug naar het kunstwerk 34 → Neem opnieuw de route Rue de Bironc) Verlaat de route op de RAVeL na het oversteken van de Chaussée d'Andenne om verder te gaan naar Hamois op de RAVeL → Verlaat de RAVeL ter hoogte van de spoorwegwagon in Hamois→ Achet

28 km
62 Rue d'Achet 5362 Hamois
- Maison du tourisme Condroz-Famenne -
- Maison du tourisme Condroz-Famenne -
Circuit picture

Fietslus (stad of elektrisch) Kunstroutes op Gesves

Aangezien het basisparcours van Sentiers d'Art voornamelijk toegankelijk is voor voetgangers en mountainbikes, bieden wij u hier, dankzij de kostbare hulp van Guy Dekoster, alternatieve routes voor stadsfietsen en elektrische fietsen.


De start van deze wandeling is bij het Monument R.A.F., 200m hoger dan het kerkhof van Gesves, op de Chaussée de Gramptinne. De wandeling begint met een kleine omweg naar het kunstwerk n°3, 100m hoger op dezelfde weg.

29 km
29 Chaussée de Gramptinne 5340 Assesse
- Maison du tourisme Condroz-Famenne -
- Maison du tourisme Condroz-Famenne -
Circuit picture

Fietslus (stad of elektrisch) Kunstroutes op Havelange

Omdat het basisparcours van Sentiers d'Art vooral toegankelijk is voor voetgangers en mountainbikes, bieden wij hier, dankzij de kostbare hulp van Guy Dekoster, alternatieve routes voor stadsfietsen en elektrische fietsen.

Deze wandeling begint bij de kerk in Ossogne. In tegenstelling tot de andere voorgestelde fietstochten die Guy heeft samengesteld, blijft deze tamelijk trouw aan de oorspronkelijke Sentiers d'Art route.
Dit betekent dat u het asfalt verschillende keren zult verlaten. Telkens zal een alternatief worden geboden, zodat mensen die minder vertrouwd zijn met "off-road" deze passage kunnen vermijden en iets verderop op de route kunnen aansluiten.

1. Met de kerk in de rug steken we de beek over en gaan rechtsaf (aangegeven SA)/ De zware klim begint: linksaf (aangegeven) naar een pad dat naar links loopt (steile aangegeven heuvel). -> Het pad is begaanbaar, maar kan worden vermeden door de weg te blijven volgen tot de top van de heuvel, en dan linksaf langs het bos. Aan het einde van het pad duik je aan de andere kant met de begraafplaats voor je. -> In de afdaling naar het kerkhof neemt u het pad links (uitgezette gezondheidscursus) en maakt u de lus naar het kunstwerk 22. U kunt de lus vermijden door direct naar de begraafplaats te gaan, maar mist het kunstwerk 22.

Voeg in op de weg en sla linksaf naar de verkeerslichten (aangegeven). Steek het kruispunt over en daal af naar de kerk van Havelange (bewegwijzerd). Sla na de kerk rechtsaf en dan linksaf (met borden aangegeven). Ga achter het voetbalveld en langs een kapel. Ga links de Ravel op naar de hoofdweg en steek deze over. Ga verder op de Ravel - kunstwerk 23 op het kruispunt. Bij het eerste kleine kruispunt op de Ravel, volgt u de markeringen naar rechts om bij kunstwerk 24 te komen. U komt aan bij de piramide en gaat rechtsaf de nationale weg 983 op. Wees voorzichtig, volg de weg naar links gedurende +/- 200m en sla dan rechts af (na de slagerij - bewegwijzerd) over Verlée en dan Buzin. Wees voorzichtig hier eindigt de oorspronkelijke route omdat je moet denken aan de terugkeer. Bij de afrit van Buzin, ga je langs het eigendom van de A.I.E.C.

Verlaat de markering richting Failon (links) en volg Porcheresse (rechts). Op 50m richting Porcheresse, kunstwerk 25. Bij Porcheresse, kruispunt, rechtsaf richting Miecret/ Jeneffe/A l'Église de Jeneffe, volg Miecret (rechtdoor naar links. Op het kruispunt in Miecret slaat u linksaf en vervolgens rechtsaf richting Havelange. Aan het eind van het dorp slaat u linksaf richting Havelange en komt u in de hoofdstraat van Havelange, die u volgt tot aan de stoplichten. De terugkeer gebeurt via het steegje -> kerkhof -> links van het bos -> rechts richting sterke afdaling -> terugkeer Kerk Ossogne

27 km
34 Route de Goesnes 5370 Ohey
- Maison du tourisme Condroz-Famenne -
- Maison du tourisme Condroz-Famenne -
Circuit picture

Fietslus (stad of elektrisch) Sentiers d'Art sur Ciney-Hamois (n°2)

Aangezien het basisparcours van Sentiers d'Art voornamelijk toegankelijk is voor voetgangers en mountainbikes, stellen we hier, dankzij de kostbare hulp van Guy Dekoster, alternatieve routes voor stadsfietsen en elektrische fietsen voor. Deze wandeling begint bij het station van Ciney.


*2 mogelijkheden volgens fysieke capaciteiten


A) EASY


Bij de rotonde van de koe gaat u de Rue d'Haljoux op, passeert u voor de boerderij om op de weg naar Braibant uit te komen. Na de brug over de spoorweg neemt u de eerste straat rechts en komt u op de hoofdweg via de Rue des Agauches. Een klein stukje van de hoofdweg dan links-rechts (Rue Basse-Sovet) naar het kunstwerk 38. We zitten op de normale route.


B) MEER FYSIEK


Na het oversteken van de hoofdweg van Andenne (Emptinal), verlaat u de RAVeL aan het Centre d'Esthétique en neemt u een stuk van de oude weg. Volg NIET het pad naar rechts, maar ga rechtdoor omhoog het bos in. Boven links en dan weer LINKS in plaats van rechts. Ga bij de weg met de bocht mee naar links en neem de weg naar rechts, Rue des Agauches. U komt op de hoofdweg, volgt deze links, dan links en rechts (Rue Basse-Sovet), steekt de hoofdweg over en komt bij het kunstwerk 38

Bij de afrit van Reuleau, NIET DE VINCON oprijden maar rechtsaf de Rue de Spontin nemen. Aan het einde → links en de Rue de Lenny op richting kunstwerk 39 (heen en terug te voet)


We dalen terug de Rue de Lenny af en gaan eerst linksaf om STRAKS verder te gaan (niet het pad tussen de huizen nemen) via de Rue Bellevue naar het station van Natoye. We komen op de hoofdweg, we nemen rechts, dan links richting het centrum van het Rode Kruis. We zijn op het spoor. In Maibelle, Rue Pré Delloye NIET het pad rechts langs de beek nemen, maar de weg blijven volgen om bij kunstwerk 40 te komen.


Neem bij Champion NIET het pad naar links (Rue du Moinil), behalve om terug te keren naar ARTWORK 41, maar neem de kleine betonnen weg naar rechts in de richting van Emptinne. Aan de rotonde, neem de RAVeL en keer terug naar het station van Ciney.

34 km
5 Place Emile Vandervelde 5590 Ciney
- Maison du tourisme Condroz-Famenne -
- Maison du tourisme Condroz-Famenne -
Circuit picture

Kunstpaden (stadsfiets of elektrische fiets) op Haltinne - Ohey

Aangezien het basisparcours van Sentiers d'Art voornamelijk toegankelijk is voor voetgangers en mountainbikes, bieden wij u hier, dankzij de kostbare hulp van Guy Dekoster, alternatieve routes voor stadsfietsen en elektrische fietsen. Het vertrekpunt van deze wandeling is de kerk van Haltinne. Er is een parkeerplaats voor de begraafplaats met een tafel en banken.

35 km
5340 Rue de Haltinne 5340 Gesves
- Maison du tourisme Condroz-Famenne -
- Maison du tourisme Condroz-Famenne -