Bubulilla

Description

Met hun creaties willen de kunstenaars van Phayam Production, Marina Gutiérrez en Antoine Mathurin, de aandacht van het publiek vestigen op de huidige bezorgdheid over het milieu.

Content - one item

Daartoe vestigen zij de aandacht op enkele weinig bekende planten- of diersoorten of op soorten die moeten worden beschermd. Hier de Bubulilla of Hoopoe, een bedreigde diersoort die soms in het voorjaar in Wallonië te zien is... voor de zeer gelukkigen. Door aan grote muurschilderingen te werken, kunnen ze zich concentreren op kleine dingen op een grote schaal die wij nauwelijks zouden opmerken. Ze bespelen de perceptie van triviale dingen door de grootteverhoudingen om te draaien en zo onze relatie tot de werkelijkheid in vraag te stellen. Door het gebruik van heldere en warme kleuren nodigen zij de gebruikers uit om te reizen in een fantasierijke en suggestieve plantenomgeving, geïllustreerd met moderne graphics.

 

Lieu

In de Ravel tunnel tussen Emptinne en Ciney.

Parkeer uw auto aan de N45 rue du Relais in Emptinne en wandel langs de Ravel richting Ciney. Het werk is 300 meter verderop.