La fête de Mai

Inhoud

In het begin, zegt de legende van de kunstenaar Byoung-Tak Moon, leefde een draak in de ingewanden van de aarde. Een mythologische figuur van Aziatische legendes die de krachten van de natuur en haar rijkdommen symboliseren, verschijnt steeds weer om mannen te herinneren aan het respect dat ze te danken hebben aan hun omgeving, hun tradities, hun geschiedenis. Evenzo nodigt het "Fête de mai" kunstenaars en bezoekers uit om elkaar te ontmoeten in het hart van Namen Condroz om hulde te brengen aan kunst en natuur. In slechts 15 jaar hebben tientallen internationale kunstenaars, soms uit andere continenten, uitdrukking gevonden in onze bossen en landschappen in Gesves.

Meer dan honderd werken, meestal gemaakt van natuurlijke materialen en waarvan bijna de helft nog steeds zichtbaar is, hebben hun plek gevonden.

Honderden bezoekers ontdekken ze, vrij en gratis, door de voor hen ontworpen wandeltochten te maken. Onderweg reizen ze over de paden, valleien, natuurgebieden en weelderige landschappen (45 minuten van Brussel en Luik) van de Namen Condroz.

La Fête de Mai werd geboren in 2001 in de gemeente Gesves en wordt georganiseerd door Vagabond'Art.

Meer informatie

www.lafetedemai.org
www.sentiersdart.be
086/40.19.22