Oproep voor artistieke projecten 2024

Inhoud

Beste kunstenaars,

2023 was een kleurrijk jaar! Een residentie die zijn naam waardig was, waar gezelligheid, delen, ontdekken van de regio, artistieke en culturele navolging en netwerken tussen lokale spelers hun volle betekenis kregen.

We zijn dus heel blij dat we er in 2024 weer bij zijn! Daarom sturen we jullie deze nieuwe projectoproep. Het gaat om de toekomstige installatie van 7 kunstwerken op het land, te creëren tussen 23 mei en 02 juni 2024 in België (Provincie Namen). De geselecteerde kunstwerken zullen worden geïnstalleerd in landelijke gebieden in de regio Condroz-Famenne (rond Ciney).

Sinds 2017 heb je misschien al gehoord van of deelgenomen aan Sentiers d'Art en Condroz-Famenne? Een langeafstandswandelroute van meer dan 155 km die een openluchtmuseum van kunstwerken biedt! Bijna vijftig kunstwerken op het land, waaronder 7 schuilhutten en 6 fresco's, verrijken nu het grondgebied van de toeristische dienst van Condroz-Famenne, namelijk de gemeenten Assesse, Ciney, Gesves, Hamois, Havelange, Ohey en Somme-Leuze.

Het project Sentiers d'Art vindt zijn oorsprong in het Fête de Mai dat sinds 2001 in Gesves wordt georganiseerd door de vzw Vagabond'art. Onder impuls van het Maison du Tourisme werd het idee van een artistiek parcours door de natuur uitgebreid naar de naburige gemeenten, waardoor het hele gebied werd bestreken.

Laat je je verleiden door dit avontuur?

Vind alle informatie in de PDF hieronder en schrijf je direct online in.