Sentiers d'art, openlucht kunst

Inhoud

Zin in een ongewone wandeling in de natuur? Wilt u tijdens een wandeling verrast worden door verbazingwekkende kunstwerken?

"Sentier d'Art en Condroz-Famenne" is een nieuw, aantrekkelijk en uniek wandelpad in Wallonië, dat zich uitstrekt over 141 km in de Condroz-Famenne (Assesse, Ciney, Gesves, Hamois, Havelange, Ohey, Somme-Leuze) en wordt onderbroken meer dan 54 kunstwerken in de natuur.

Deze kunstwerken behoren tot de Land Art beweging die opkwam in de jaren 1960. De kunstenaar grijpt rechtstreeks in op de ruimte en de componenten van het landschap en de natuur. Om te werken in harmonie met de omgeving die hem verwelkomt, werkt de kunstenaar met natuurlijke materialen (takken, rotsen, gebladerte, hooi, enz.) en de installatie evolueert met de tijd tot ze uiteindelijk biologisch afgebroken wordt.  Het zijn dus heel vaak efemere werken.  Op Sentiers d'Art, zijn ze voorbestemd om een paar jaar te blijven.  Of het werk nu eenvoudig of complex is, Land Artintegreert zich met de natuur.

Sentiers d'Art is gratis toegankelijk, het hele jaar door, 24 uur per dag, 7 dagen per week, voor alle niet-gemotoriseerde gebruikers.

De rondwandeling van 140 km is bewegwijzerd (rode rechthoek met het opschrift "Sentiers d'Art").  Sommige kleine familieroutes bieden de mogelijkheid om verschillende kunstwerken te ontdekken over 6 tot 20 km en zijn niet bewegwijzerd.  Deze kleine lussen staan echter gedetailleerd op de kaart (te koop voor 3€).

 

Wat een betovering! De streek is prachtig, het parcours is prachtig uitgestippeld, zeer gevarieerd wat betreft landschappen en bezienswaardigheden - ... - Veel kunstwerken hebben mij tijdens de wandeling geïnspireerd en de bivaks zijn zeer gastvrij, evenals de mensen die ik onderweg ontmoet heb. - Pierre Mazé